Benodigdheden

65 gram heet water

125 gram bruis water

100 gram lauw water

100 gram Schär Bröt

200 gram Allergento witte broodmix

1 theelepel psylliumvezels

7 gram gedroogde gist

1 theelepel suiker

4 snufjes zout (Allergentomix bevat al zout)

20 gram ongeklopte slagroom

Extra nodig

Spuitzak

handmixer

Rozijnen of chocoladedruppels

Bereidingswijze

  1. Meng het lauwe water samen met de gist en suiker en laat 10 minuten staan
  2. Meng de overige ingrediënten met elkaar, en voeg alle wateren en het gistmengsel toe
  3. Klop met een handmixer tot een mooi glad beslag in een paar minuten
  4. Neem een deegschraper en schraap het deeg aan de zijkanten naar het midden en dek af met een theedoek. Laat rijzen op een warme plek voor 30 minuten
  5. Ga er dan nog een keer doorheen met een handmixer voor een paar seconden en doe het deeg in een spuitzak
  6. Knip een grote punt af en spuit op een bakplaat bekleed met bakpapier bunny's (zie onderstaand filmpje)
  7. Prik er wat rozijntjes in en laat ze rijzen voor 45 minuten. Spuit de broodjes na het rijzen in met water
  8. Bak in een voorverwarmde oven op 200 C voor ongeveer 20 minuten met stoom
  9. Leg de broodjes op een rooster en laat afkoelen onder een doek

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten